ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA
-
-
ERSAĞ RESMİ WEP SİTESİ DEĞİLDİR
-
-
RESMİ ERSAG WEP SİTESİ DEĞİLDİR
-
ÇUBUK

Adını kurulduğu yerin yeşil olmasından almıştır. Çubuk, Ankara savaşı ile birlikte tarihi önem kazanmış bir ilçemizdir.
İlk ve orta çağdan itibaren Kral ve İpek yolu güzergâhında bulunan ilçemiz toprakları, tarihi gelişim sürecinde, ister yerleşme, ister ekonomik faaliyetleri ile bazen hızlanan, bazen yavaşlayan dönemleri yaşayarak günümüze gelmiştir. Orta Anadolu bölgesinin geçiş kuşağında bulunan ilçemiz, Çubuk Ovası ve Çubuk Çayının suladığı topraklar, dünden bugüne yerleşmenin yoğunlaştığı tarım alanlarıdır. Ankara’nın fethedilmesinden sonra kurulduğu tahmin edilen ilçemiz yerleşim alanı, tarih içinde Hattiler, Hititler, Frigyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı hakimiyetinde kalmıştır. Bıraktıkları tarihi kalıntı ve izler; bu uygarlıkların kültür ve medeniyetlerini günümüze ulaştırmıştır.
Çubuk ve çevresinde ilk yerleşen Türk boyları genellikle harabe
.JPG)


.JPG)
.JPG)
.JPG)


.JPG)
.JPG)
Aile Hekimliği uygulamasının başlaması ile 1 Devlet Hastanesi, 8 Aile Sağlığı Merkezi , 8 Sağlık Evi ve 1 Verem Savaş Dispanseri ile hizmet verilmektedir.
Bölgemizde 1 özel poliklinik, 1 tane tıp merkezi, 1 Klinik, 1 Fizik Tedavi Merkezi, 2 özel muayenehane, 6 diş hekimi muayenehanesi, 4 adet fenni gözlükçü, 27 adet eczane, 1adet dializ merkezi bulunmaktadır.
İLçemiz ekonomisinin temeli tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Eski yıllarda ilkel yöntemlerle yapılan tarım, son yıllarda makine ile yapılmaya başlanmıştır. İlçemiz ova bölgesinde genellikle derin ve zengin alivyal, süvek, geçirgen , yer yer killi ağır az geçirgen topraklar bulunmaktadır. Ova bölgesinde topraklar kahverengi renktedir. Ortalama meyil % 3 ile %8 arasında değişmektedir. Toprak kalınlığı da 20.25 cm arasındadır. İlçemizde arazi yapısı güney kesimlerde yer yer tepelik ve meyilli taban arazileri olup kuzey kesimlerinde dağlık karakter gösteren tipik Orta Anadolu toprak gruplarını kapsamaktadır. İlçemiz merkezinde , Sirkeli , Taşpınar , Akkuzulu ve Melikşah köylerinde sabit sellektör olmak üzere 5 adet sellektör mevcut olup , bu mevcut sellektörler de her yıl çiftçilerin tohumlukları temizlenmek ve ilaçlanmak suretiyle , çiftçilerimizin temiz , hastalıksız tohum ekmeleri sağlanmıştır. Hayvancılık ilçemizin en büyük gelir kaynağıdır. İlçemiz Ankara ilinin ve çevresinin en büyük hayvan pazarına sahip olup ilçemizin tüm köylerinde hayvancılık yapılmaktadır. Köylerdeki aile işletmeciliğinin yanı sıra ova köylerinde ve ilçe merkezi civarında yaygın olarak süt inekçiliği, sığır besisi ve koyunculuk yapılmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder