ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

PURSAKLAR

pursaklar ankara
pursaklar resimler
pursaklar fotoğraflar
pursaklar manzaralar
pursaklar görüntüler
pursaklar haber
pursaklar harita
pursaklar video
pursaklar spor
pursaklar ulaşım
pursaklar iklim
pursaklar turizm
pursaklar otel
pursaklar yurt
pursaklar pansiyon
pursaklar konaklama
pursaklar konut
pursaklar emlak
pursaklar daire
pursaklar arsa
pursaklar toki
pursaklar lojman
pursaklar kiralık
pursaklar satılık
pursaklar sağlık
pursaklar hastahanesi
pursaklar devlet hastahanesi
pursaklar kaymakamlık
pursaklar belediye
pursaklar nüfus
pursaklar emniyet
pursaklar meb
pursaklar eğitim
pursaklar okul
pursaklar kurs
pursaklar lisesi
pursaklar ekonomi
pursaklar sanayi
pursaklar ticaret
pursaklar tarım
pursakalr hayvancılık
pursaklar dernek
pursaklar yemekleri
pursaklar dağları
pursaklar akarsuları
pursaklar gölleri
pursaklar doğa
pusaklar gezi
pursaklar tatil
pursaklar kültür
pursaklar sanat
pursaklar
 PURSAKLAR İLÇE TARİH
1966 yılında Pursaklar Eskiköy muhitinde meydana gelen bir heyelan yüzünden devletin yardımı ile planlı olarak inşa edilen ve çoraklık mevkii de tabir edilen şimdiki yerine taşınmıştır. Pursaklar’ın son yerleşim alanı burası olmuştur. Yukarıdaki kayıtların dışında köyün tarihçesiyle ilgili olarak büyüklerimizin anlattığı bazı rivayetler vardır. Bu rivayetlerin başında şimdiki Pursaklar’ın Kavacık Memba suyunun kenarında kurulu olduğu, Çubuk ovası kenarında bulunan bu köyün eşkıya ve baskısı zulmünden dolayı bugün "Eskiköy" tabir edilen yere bundan 150-200 sene önce (kesin tarihi belli değil) taşındığı söylenmektedir. Bu rivayetin gerçeğe dayandığını, yukarıda zikrettiğimiz tapu tahrir defterinde “Kavacık” isminde bir köyün de kayıtlı olmasından anlıyoruz. Pursaklar’ın 
 İlçenin coğrafi yapısı hafif engebelidir. Arazi kıraçtır. Beldenin 4 km doğusunda Çubuk I barajı yer almaktadır. Esenboğa Havalimanı’na ulaşımı sağlayan protokol yolunun içinden geçmesi ve Ankara çevre otoyolunun yakınında olması nedeniyle stratejik bir konumda bulunmaktadır. İlçemiz İç Anadolu Bölgesinin iklimi olan karasal iklim hâkimdir. Rakım olarak daha yüksekte olması nedeniyle hava Ankara’dan biraz daha serin ve soğuk geçer. Yıllık yağış miktarı 436,3 mm.dir. En çok yağış alan ay Ocak, en sıcak ay Temmuz’dur. İlçemizde yağış miktarı ilkbaharda 130,5 mm. yazın 60, mm. sonbaharda 78,2 mm kışın 167,2 mm. Yağışlı günler ilkbaharda 27 gün, yazın 11 gün, sonbaharda 16 gün ve kışın 31 gündür. Yıllık yağış sayısı 110 gündür. Nispi nem oranı % 63’tür. 
 İlçe Milli Eğitim kendi binasında 1 Müdür, 7 Şube Müdürü, 15 Öğretmen, 7 Şef, 5 V.H.K.İ., 4 Memur, 16 Hizmetli, 2 Şoför, 1 Teknisyen olmak üzere toplam 58 kişilik personelle hizmet vermektedir. Milli Eğitim bünyesinde 27 resmi okul bulunmaktadır. Bu okullarda yaklaşık 1018 öğretmen normuna karşılık 867 kadrolu, öğretmen eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır. Açıkta kalan öğretmen kadroları ise sözleşmeli öğretmenlerle doldurulmaktadır. Toplam öğrenci sayısı ise 22 519 civarındadır. İlçemizde 1 Resmi Anaokulu, 4 Özel Anaokulu, 17 Resmi İlköğretim Okulu, 2 Özel İlköğretim Okulu,4 Özel Ortaöğretim Okulu, 5 Özel Dershane, 4 Özel Etüt Merkezi, 3 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 4 Özel MTSK Kursu ve 4 Özel Yurt bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder