ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

YENİMAHALLE

 yenimahalle resimler
yenimahalle fotoğraflar
yenimahalle manzaralar
yenimahalle görüntüler
yenimahalle haber
yenimahalle harita
yenimahalle spor
yenimahalle video
yenimahalle ulaşım
yenimahalle turizm
yenimahalle otel
yenimahalle yurt
yenimahalle pansiyon
yenimahalle konaklama
yenimahalle konut
yenimahalle emlak
yenimahalle arsa
yenimahalle toki
yenimahalle lojman
yenimahalee kiralık
yenimahalle satılık
yenimahalle sağlık
yenimahalle hastahanesi
yenimahalle devlet hastahanesi
yenimahalle kaymakamlık
yenimahalle belediye
yenimahalle nüfus
yenimahalle emniyet
yenimahalle meb
yenimahalle eğitim
yenimahalle okul
yenimahalle kurs
yenimahalle lisesi
yenimahalle ekonomi
yenimahalle sanayi
yenimahalle ticaret
yenimahalle tarım
yenimahalle hayvancılık
yenimahalle dağları
yenimahalle akarsuları
yenimahalle doğa
yenimahalle gezi
yenimahalle tatil
yenimahalle kültür
yenimahalle sanat
yenimahalle
 Bugün Ankara İlimizle kaynaşmış olan Yenimahalle İlçemiz yerleşim alanı olarak ön sıralarda bulunmaktadır. 1946 yılından bu yana bu özelliğini sürdürmektedir. Nasıl 1982 yılında Ankara’ da yeni yerleşim alanı olarak Batıkent düşünülmüşse 1046-1949 yılları arasında da İlin imarı ile özellikle o devrin Ankara Belediye Başkanı Ragıp TÜZÜN tarafından Yenimahalle Ankara’ nın yakın yerleşim alanı olarak planlanmış ve 1950 yıllarında dar gelirli işçi ve memur vatandaşları konut sahibi yapmak gayesi ile ikişer katlı olarak kurulmaya başlamış, bugünkü gibi hızlı bir gelişme gösteren İlçemiz Yenimahalle 1 Eylül 1957 tarihinde ilçe merkezi haline getirilmiştir. İlçenin yüzölçümü 359 km2’ dir. İlçemizin tarihini vurgulayan eserler arasında Selçuklu Hükümdarı Alaaddin-i Keykubat tarafından 1222 yılında eski Bağdat Ticaret yolu ile Ankara Çayı üzerinde yaptırılan Akköprü İlçemiz Varlık mahallesinin İstanbul Devlet Asfaltının kenarında olup, 4 büyük, 3 küçük olmak üzere 7 kemerden oluşmuştur ve tarihi özelliğini korumaktadır. Ulu Önder Atatürk tarafından parası bizzat ödenmek kaydı ile 5 Mayıs 1925 tarihinde kurulan Atatürk Orman Çiftliği İlçemiz sınırları içerisinde olup, halka dinlenme ve örnek çalışmaları ile hizmetini sürdürmektedir. Zaman zaman Çiftlik civarında yapılan kazılardan çıkan tarihi eserler ile köylerden çıkan eserler, söylene gelen tarihi hikayeler, bölgenin yerleşim alanı olarak eski bir tarihe sahip olduğunu göstermektedir.
 İlçemizin Ümitköy-Çayyolu bölgesinde daha çok üst veya orta-üst gelir grubu aileler, Batıkent ve Yenimahalle Merkez bölgesinde orta gelir grubu aileler, Demetevler, Şentepe, Karşıyaka ve Yahyalar bölgelerinde ise genel olarak orta veya alt-orta gelir grubuna mensup aileler yaşamaktadır. Bu bölgede geliri asgari ücret düzeyinde ailelerin de bulunduğu bir gerçektir.               İlçemizde nüfusun çok önemli bir bölümünü çalışan, ücretli kesimi oluşturmaktadır. İlçemiz merkezinde ve Şentepe’ nin imar gören bölümlerinde eski yapılar yıkılarak, ekseriya çok katlı yapılara geçiş devam etmektedir. Batıkent ve Çayyolu-Ümitköy bölgelerinde ise modern ve çağdaş bir yapılaşma sürmektedir. Özellikle Karşıyaka ve Demetevlerde halk, geleneksel yaşam biçimine ve muhafazakar değerlere bağlı gözükür. Bu bölgelerde yaşayan halkımızın önemli bir kısmı Ankara’ nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinden ve Orta Anadolu’ nun diğer illerinden gelerek yerleşmişlerdir. Son beş yılda, İlçemizin kuzeybatı bölgesinde yer alan Yakacık Köyüne(Mahallesine), özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden gelen vatandaşlarımızın düzensiz ve plansız yerleşmeleri, bu köyümüze (mahallemize) plan yaptırılmak suretiyle önlenmiş ve düzen altına alınmıştır. Ancak bu köyümüzde (mahallemizde) altyapı eksikliğinden meydana gelen problemleri büyütmektedir. İlçemizde sosyal yaşam normal olup, sosyal ortamı ve ahengi bozacak herhangi bir unsur yoktur. 
 İlçemizin şehir kesiminde oturanların çoğunluğu memur ve işçilerdir. Son yıllarda hızlı bir gelişme gösteren İlçemiz sınırları içerisinde ticaretle uğraşanlar çoğalmıştır. İlçemizin toprakları tarıma elverişli olması nedeniyle; kırsal kesimdeki halk tarımla uğraşmaktadır. Son yıllarda Ankara İli’ nin yeni yerleşim alanı olarak ön sıralara geçen İlçemizdeki özellikle E-5 Devlet Karayolu çevresinde yerleşim alanları ve sanayi ağırlık kazanmaktadır. İlçemizdeki Organize Sanayi Sitesi -İvedik Organize Sanayi Sitesi -Ostim Sanayi Sitesi İlçemizdeki Sanayi Siteleri -Erciyes İşyerleri Sanayi Sitesi -Ankara Otobüsçüler Sanayi Sitesi -Gimat Sanayi Sitesi -Yenibaşkent Sanayi Sitesi -Yıldırımlar Sanayi Sitesi -Gersan Toplu İşyerleri Sitesi -Dimas Sitesi -Hurdacılar Sitesi İlçemizdeki Gıda Siteleri -Gimat Toptancılar Sitesi -Özankara Toptancılar Sitesi -A.T.B. Toptancılar Sitesi İlçemizin 42,600 hektar arazisi olup, bunun 14,488 hektarında tarım yapılmaktadır. Esas tarım çeşidi tarla ziraatı olup, sırasıyla buğday, arpa, mercimek, patates, ayçiçegi ile ünü yurt çapında duyulan kavun ekilmektedir. Yine sulu arazide sebze ziraatı yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder