ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

POLATLI

polatlı ankara
polatlı resimler
polatlı fotoğraflar
polatlı manzaralar
polatlı görüntüler
polatlı haber
polatlı harita
polatlı spor
polatlı video
polatlı ulaşım
polatlı iklim
polatlı turizm
polatlı otel
polatlı yurt
polatlı pansiyon
polatlı konaklama
polatlı konut
polatlı emlak
polatlı arsa
polatlı daire
polatlı toki
polatlı lojman
polatlı kiralık
polatlı satılık
polatlı sağlık
polatlı hastanesi
polatlı devlet hastanesi
polatlı kaymakamlık
polatlı belediye
polatlı nüfus
polatlı emniyet
polatlı meb
polatlı eğitim
polatlı okul
polatlı kurs
polatlı lisesi
polatlı ekonomi
polatlı sanayi
polatlı ticaret
polatlı tarım
polatlı hayvancılık
polatlı çiftlik
polatlı dağları
polatlı akarsuları
polatlı ovaları
polatlı gölleri
polatlı dernek
polatlı yemekleri
polatlı doğa
polatlı gezi
polatlı tatil
polatlı kültür
polatlı sanat
polatlı
 Tapu Tahrir Defteri’nde Ankara Livası dahilinde bulunan Padişah Hasları arasında, Seferihisar (Sivrihisar) kazası hudutları içinde olup da Erkonmadı adlı kişiye “tımar” olarak verilen Aydın-Beğlü kabilelerinin geliri bu şahıstan alınarak Haymana’ya dahil edilir. Bu kabileler arasında üç “Polad” cemaatinin nüfus ve vergi miktarları şöyledir: - “Cemaat-i Öksüz nâm-ı diğer (diğer adı) Polad, hane 19, mücerred 15, hasıl 674 akçe.” - “Cemaat-i Poladlu, hane 8, mücerred 7, imam 1, hasıl 364 akçe.” - “Cemaat-i Polad an-cemaat-i Aydın-Beğlü, hane 2, mücerred 5, hasıl 14 akçe. ” Sivrihisar hudutlarında bulunan bu üç cemaat 28 hane ve 168 nüfusludur. 1530 yılında Bacı kazasına bağlı olan Ulu-Yörük kabilesine mensup iki ayrı “Poladlar”
vilayetler kazalara münkasem olup, kazalar da nahiyelerden terekküp eder.” hükmü 24 Mayıs 1340 (1924) tarih ve 71 numaralı ikinci “Teşkilatı Esasiye Kanunu”nun 89. maddesine; Türkiye vaziyet ve iktisadî münasebet nok-ta-i nazarından vilayetlere, vilayetler kazalara, kazalar nahiyelere münkasımdır ve nahiyeler de kasaba ve köylerden terekküp eder” denilir. Böylece kanunun bu maddesine göre Cumhuriyetin ilk yıllarında “liva” teşkilatı kaldırılır. Bu tarihe kadar Ankara Vilayeti’nin birer livası olan Çorum, Kırşehir ve Yozgat ta, Türkiye Cumhuriyeti’nin birer vilayeti olur. Kırşehir’e bağlı Keskin ilçesi de Ankara’ya bağlanır. Milli Mücadele yıllarında özellikle Sakarya Meydan Muharebesi’nde önemli bir stratejik ve ikmal merkezi olan Polatlı, Cumhuriyet’in ilanından sonra kaza merkezi olur84. 30 Mayıs 1926 tarih ve 788 sayılı “Teşkilat-ı Esasiye Kanunu”nun İkinci Maddesi gereğince Polatlı, Ankara Vilayeti’ne bağlı bir kaza merkezi olur.
 Mazhar Bey Polatlı Kauymakamı olarak göreve başlar. 1 Ağustos 1926 tarihinde de Belediye teşkilatı kurulur ve Dede Hulusi Efendi Belediye Reisi olur. İlk Hükümet Konağı ve İlk Mektep İlçe merkezinde bulunan Rumlara ait han, ev, mağaza ve depolar mübadele şartlarına uygun şekilde takas yapılır. Sahipsiz olan bir han Türk Hava Kurumu’na verilir. Polatlı ilçesine Ankara Merkez, Sivrihisar, Haymana, Beypazarı ve Akşehir kazalarına bağlı olan 73 köy bağlanır. 23 Mart 1927 tarihinde “Polatlı köylerindeki Türk, Tatar, Boşnak, Kürt, Alevi, Müslim Kıpti nüfusuna dair istatistiki bilgiler”e göre: 56 Türk köyü (10.838 nüfus), 10 Tatar köyü (2.557 nüfus), 4 Kürt köyü (742 nüfus), 2 Boşnak (312 nüfus), Ali Golan Köyü 62 nüfuslu ve alevi, Muhacir Karpınar Köyü ise Tatar ve Boşnak karışık, Gedikli ve Hacıtuğrul köylerinde de 12 Müslim Kıpti vardır. Dahiliye Vekaleti (İçişleri Bakanlığı)’nın 1928 yılında yayınladığı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder